Kundecases Nyheder Job Kontakt Log ind

Kontoret fik et ansigtsløft: Mødelokalet Junglen er favoritten

Mød en virksomhed

Hvad får medarbejderne til at komme ind på kontoret, når de fleste indimellem arbejder ude hos kunderne, og det samtidig står dig frit for at arbejde hjemmefra?

It-virksomheden Nexer i Malmø har valgt at renovere kontoret og gøre det så attraktivt som muligt for deres 180 konsulenter, der arbejder med alt fra systemudvikling, informationsstyring og kommunikation til AI, projektledelse og strategisk planlægning.

Ingela Lindahl er event manager og FIO (First Impression Officer) hos Nexer i Malmø, og hun har været projektleder for den omfattende kontorrenovering.

Fra kulde til varme

Baggrunden for renoveringen var, at virksomheden skiftede både navn og profil, og kontoret skulle afspejle den nye profil. Men det handlede også om at skabe et mere imødekommende og attraktivt kontor for medarbejderne, især i tiden efter corona-pandemien, hvor mange vænnede sig til fjernarbejde. Ingela mente, at kontoret trængte til et ansigtsløft og nogle strukturelle ændringer for at gøre det bedre, nemmere og mere behageligt.

Vi er gået fra et meget koldt, hvidt og gråt kontor til i stedet at have varme farver og masser af grønne planter og tekstiler”, siger Ingela.

Ingela har særligt lagt energi i at skabe personlige og attraktive mødelokaler:

Nexer 10

Mødelokaler, man husker

Det var noget, der blev efterspurgt af mange, da jeg lavede research inden renoveringen”, siger hun. ”Folk ville både have rum at arbejde sammen i og rum til at trække sig tilbage og være i fred.”

Før renoveringen så alle mødelokalerne stort set ens ud, og mange havde problemer med at finde det rigtige sted til deres møder: ”Det hjalp ikke, at lokalerne havde næsten identiske navne som Hvorfor, Hvordan, Hvad og Hvornår”, griner Ingela.

Hun startede med at give rummene mere beskrivende navne. Sammen med en arkitekt blev rummene designet ud fra deres navn og tema. Et lyst mødelokale kaldet Lille Paradis med et par englevinger, hvor loftet er fyldt med hvide, skylignende rislamper og gennemsigtige stoffer, der hænger fra vinduerne.

I det lille værelse Tiny Nest kan du trække dig tilbage i en hyggelig lænestol til en privat samtale. (Brain)Storm-rummet har et dramatisk fototapet af en imponerende skyfront i lilla, og et stort mødelokale med et langt og massivt mødebord er blevet udnævnt til præsidentsuiten.

Det mest populære lokale er Jungle”, siger Ingela og viser et rum fyldt med hængende og stående grønne planter og lamper i form af aber. ”Nu er der ingen, der går forkert, når de skal til møde”, smiler hun.

Nexer 21

Nyt liv til køkkenet

En anden stor ændring efter renoveringen, er kontorets køkken. Det er blevet åbnet op og har dermed fået et bedre flow, hvor der før i tiden ofte var flaskehalse, når folk ville varme mad eller sætte i opvaskemaskinen. Træpaneler på væggene bidrager til en varm følelse og bedre akustik.

Selv indgangen til Nexers kontor har fået et ansigtsløft baseret på virksomhedens nye farver lilla, blå og orange. Her er der lagt stor vægt på en imødekommende atmosfære med et lille hjørne med kaffemaskine og et sted at sidde.

Nexer 27

Genbrug er god brug

En gennemgående rød tråd under renoveringen har været at forsøge at fokusere på bæredygtighed og genbrug.

Det har været ekstremt vigtigt ikke bare at rive alt det gamle ud, smide det ud og købe nyt. I stedet har vi forsøgt at finde måder at genbruge på”, siger Ingela.

Et eksempel er, at bordplader er blevet udskiftet på mødeborde og skriveborde, mens al understellet er genbrugt. Derudover er stole blevet ombetrukket med nyt stof i stedet for at blive udskiftet.

Det praktiske i renoveringen blev håndteret af Wihlborgs, der stod for projektledelsen og kontakten med både håndværkere og arkitekter. Og Ingela har fået meget positiv respons på renoveringen fra både medarbejdere og gæster.

Nexer 32

Ingelas fire bedste kontortips

Skriveborde ved vinduet
Vi har valgt at placere konsulenternes skriveborde langs vinduerne i rummet, så vidt det har været muligt. Det er vigtigt at få meget dagslys på den arbejdsplads, hvor man sidder mest. Der har vi også valgt lyse og neutrale farver.

Mødelokaler med modig indretning og væk fra vinduer
Vi har placeret mødelokalerne længere inde i lokalerne, væk fra vinduerne, da dagslyset ikke er så vigtigt dér. I mødelokalerne har vi også valgt modigere, stærkere farver og indretning. Da du ikke bruger så meget tid der, fungerer det med mere prangende farver. Det giver et boost af energi til et møde, men du vil måske ikke sidde og arbejde i det miljø hele dagen.

Fleksible arbejdspladser, men ved eget team
Konsulenterne har fleksible arbejdspladser, men specifikke afdelinger. De har ikke deres eget faste skrivebord, men sidder altid med deres team.

Tiltræk medarbejderne, så de møder ind
Med fuld fleksibilitet i forhold til hvor medarbejderne kan sidde og arbejde, er det vigtigt at have mange ting, der tiltrækker dem til kontoret. Vi holder fx kaffepause med kollegaerne hver dag og en snack en gang om ugen. Der er bordtennisborde og cykelrum til dem, der skal bevæge sig. Nogle gange er der lunch n’ learn-foredrag, is-tid og andre sociale aktiviteter.

Læs også: Det fælles kontor er en vigtig del af vores employer branding

Den Malmø-baserede it-virksomhed Fieldly investerede stort i kontoret under pandemien. Her deler de deres erfaringer.

Ledige lejemål

Ejendomsservice

Kontakt os