Kundecases Nyheder Job Kontakt Log ind

Wihlborgs første opførelse af en daginstitution

I mødet med os bliver ambitioner til virkelighed

Case: Børnehuset Edison

Der har i de seneste år været en stigende efterspørgsel på daginstitutionspladser i den sydlige del af Herlev. Herlev Kommune stod derfor og manglede en lokation og nogle lokaler, der kunne danne rammen om trygge pasningsmuligheder. Wihlborgs og Herlev indgik derfor et samarbejde tilbage i 2020 om skabelsen af et nyt børnehus på Wihlborgs kontorejendom på Hørkær i det sydlige Herlev.

Vi har pustet nyt liv i den gamle kontorejendom

Hos Wihlborgs går vi altid efter at bevare vores ejendomme og bygninger - i stedet for at rive ned og bygge nyt. Derfor er det fantastisk at se denne ældre bygning, som har fået nyt liv. Den nye daginstitution, der er blevet døbt Børnehuset Edison, er opført i stueetagen på vores store kontorejendom på Hørkær 18. Lokalerne i stueetagen har tidligere været anvendt som kontorlejemål, men efter en omfattende renovering, er der nu skabt 1500 kvadratmeter topmoderne daginstitution.

Daginstitution er lavet i et plan med direkte udgang til den nyoprettede naturlegeplads fra flere stuer. Der er gjort plads til både vuggestue og børnehave under samme tag, og så er den indrettet, så den er overskuelig for børnene i dagligdagen, og samtidig er der mulighed for at bruge fællesrummene til forskellige aktiviteter.

Lokalerne er skræddersyet til børnenes behov

Mandag den 17. april 2023 var der første ”arbejdsdag” for vores små, nye brugere af vores ejendom. En lidt anden type af kunder end, dem vi normalt ser på vores erhvervsejendomme, der primært huser kontoransatte.

I løbet af processen har det pædagogiske personale været inddraget til udformningen af institutionen, så den understøtter børnenes læringsmiljø og bliver et godt arbejdsmiljø for personalet. Institutionen tager udgangspunkt i børnenes perspektiv, og indretningen er fleksibel, så læringszonerne nemt kan ændres og tilpasses børnegruppernes behov afhængig af størrelse og alder.

Børnehuset Edison er opkaldt efter opfinderen og videnskabsmanden Thomas Edison, der var ophavsmand til Glødelampen. Og i det nye børnehus bliver der også masser af plads til kreativitet, leg og nysgerrighed.

Dagtilbudsleder, Marina Krømmelbein, fortæller følgende:

"Vi har valgt at lægge vægt på, at børnene er medbestemmere, når de vælger aktiviteter til og fra. Ligesom der er i indretningen, er taget højde for at alle rum nemt kan ændre karakter og tilpasses børnegruppen. Vi har sammen med vores samarbejdspartnere gjort enormt meget ud af farverne, indretningen og forsøgt at sørge for, at det hele er funktionelt og understøtter det pædagogiske sigte"

Tak for et godt samarbejde

Der er mange, som har været med på vejen for, at det har kunne lykkedes at åbne Børnehuset Edison.

Først og fremmest vil vi derfor gerne takke Herlev Kommune for et godt samarbejde og en god dialog om projektet hele vejen i gennem. Samtidig skal der lyde en stor tak til alle, der har været med til at udføre projektet lige fra rådgivere til entreprenører herunder Flux, IC arkitekter, Fischer Gruppen, Ultima K og Danske Naturlegepladser.

Vil du vide mere?

Se vores ledige lejemål nedenfor og kontakt os endelig, hvis du vil høre, hvordan vi kan hjælpe med at skabe jeres nye kontorlejemål?

Ledige lejemål

Ejendomsservice

Kontakt os