Nyt kvarterudviklingsprojekt er på vej!

Nyheder Bæredygtighed Job
Ledige stillinger
Kontakt
Ledige lejemål Ejendomme
Til lejere/beboere Kommende projekter Ejendomsportefølje
Kantineservice
Wihlborgs Kantiner Frokostordning Frugtordning
Mødeservice
Allerød Konferencecenter Ballerup Konferencecenter Mødepakker
Ejendomsservice
Find inspektør Nøgler/ADK Grønne arealer Vedligehold/skader
Om os
Vores projekter Vores medarbejdere Fakturering COVID-19

Wihlborgs i nyt samarbejde

I erhvervsområdet Lautrupparken i Ballerup er et nyt kvarterudviklingsprojekt på vej. Det sker i et tæt samarbejde mellem Wihlborgs og projektudbyderen Koncenton, som administrerer over 2500 boliger i landet. Inden længe er der udsigt til en revitalisering af Lautrupparken, som vil sætte fokus på etableringen af multifunktionelle og deleøkonomiske aktiviteter. Målet med projektet er at revitalisere området ved at skabe et levende, atmosfærefyldt og rekreativt miljø med et socialt sigte for øje.

Et velfungerende erhvervsområde

Lautrupparken er kendt som et af Storkøbenhavns mest velfungerende erhvervsområder og hjemsted for mange af Danmarks største internationale virksomheder samt det store universitetscampus DTU. De mange pendlere til Lautrupparken betyder, at mere end 20.000 medarbejdere og studerende dagligt har deres hverdag i Lautrupparken. Til trods for den høje persongennemstrømning, er en stor områdemæssig udfordring, at der går dvaletilstand i Lautrupparken, når medarbejdere og studerende holder fyraften. Enorme arealer står tomme indtil næste morgen, hvor det pulserende arbejds- og studieliv genoptages. I Wihlborgs optik er resultatet både fysisk, økonomisk og socialt ressourcespild. Derfor satser Wihlborgs nu på at stå i spidsen for at skabe en ny udviklingsplan, der vil imødekomme behovet for at styrke andre socialiserende aktiviteter, som kan opfylde virksomheder og borgeres krav til en moderne arbejdsplads og bopæl.

At sammentænke funktionerne

Wihlborgs ambition er helt grundlæggende at nytænke måden, hvorpå eksisterende erhvervsejendomme og frie ubebyggede arealer kan anvendes på en mere værdiskabende, delefunktionel og cirkulær måde. Denne tanke dækker både over funktionsoptimering i eksisterende erhvervsbyggeri, men også helt nye tiltag, som implementeres i de bygninger og arealer, hvor Wihlborgs driver aktiviteter i dag.

”For os handler det om at sammentænke og retænke funktionerne i en bygning med henblik på at imødekomme alle former for ressourceoptimering og deleudnyttelse af de muligheder, der er til rådighed. Ved at retænke funktionerne i en bygning eller et område skaber vi nyt, men vi gør det på et fundament, der allerede er dannet. At tilføje nyt liv til eksisterende områder og anvende bygninger i nye former er det mest bæredygtige og CO2-reducerende valg"

Peter Ildal Nielsen, administrerende direktør i Wihlborgs, uddyber:

Større diversitet og samskabelse

Det nye kvarterudviklingsprojekt i Lautrupparken er et tiltag, som vil skabe både fysiske og sociale forbedringer og samtidig sikre de bedste miljømæssige forudsætninger over tid. Målet for projektet er at sammentænke tidens tendenser inden for moderne byudvikling og urbanisering, hvilket blandt andet indbefatter socialiserende aktiviteter, hvor det sociale aspekt er i fokus, herunder åbne aktivitetsrum og rekreative områder, der vil tilføre større diversitet samt mere oplevelse, trivsel og tryghed.

Ambitionerne er klare og høje

Hos Wihlborgs er ambitionerne lige dele klare og høje. At spille en aktiv og førende rolle i udviklingen af erhvervsområderne i de danske byer og regioner – til gavn for både mennesker, virksomheder og miljø. Delefunktionelle principper, ressourceoptimering, multifunktionalitet og cirkulære økonomiske processer er drivkræfterne bag Wihlborgs forretningsmodel. Som en regional markedsaktør tager Wihlborgs ansvar for at udvikle, drive og værdioptimere kvarterer og erhvervsejendomme – altid understøttet af et holistisk og langsigtet perspektiv. Udviklingsprojektet i Lautrupparken er blot første etape af Wihlborgs kvarterudviklingsvision om at realisere fornyelse og revitalisering i landets utidssvarende erhvervsområder. Wihlborgs ønsker at vise vejen for, hvordan man kan genskabe atmosfæren i de traditionelle erhvervsområder ved at tilføje nytænkning, kreativitet og socialiserende funktioner i pagt med tidsånden.

Det der driver vores ambitioner frem, er at styrke den kvalitetsmæssige identitet i de erhvervsområder, hvor vi er aktive. Selvom det lyder banalt, så handler kvarterudvikling for os om indsigt i de menneskelige og sociologiske behov. Hvad skaber værdi og livskvalitet for mennesker, og hvordan bør bymiljøer og kvarterer udformes, så der opstår liv, velfærd og samskabelse mennesker imellem

Peter Ildal Nielsen, administrerende direktør i Wihlborgs

Fortsættelse følger…

Hvad udviklingsprojektet i Lautrupparken rent bygningsmæssigt indebærer er endnu ikke officielt, men projektplanerne er netop godkendt og fortsættelse følger.

For mere information, kontakt venligst:
Peter Ildal Nielsen, adm. direktør i Wihlborgs
Peter.nielsen@wihlborgs.dk
+45 4221 1111

Download artiklen her

Download

Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse bedre. For at overholde de nye cookielove, bedes du acceptere dette. Læs mere